29 Mart 2011 Salı

Truff tarifi... ( Ama ben çokotop diyorum :) )

Merhabalar herkese :))) Sanırım artık bloglara giriş sorunsuz olarak gerçekleşiyor :) Zaten son zamanlarda dns ayarlarını değiştirmeme rağmen giremedim bloguma bir türlü.... Neyse çok şükür girebildim inşallah o kırmızı yazıyı bir daha bloglarımızda görmeyiz diyerek gelelim truff tarifine. Eee tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi hanımlar :)

Malzemeler :  10 dilim kek ( bisküvide olabilir artık evde ne varsa )
                        150 - 200 gr çikolata ( bitter veya sütlü tercih sizin )
                        200 ml krema
                        Süslemek için hindistan cevizi, toz fındık, renkli pasta süsü vs.

Yapılışı : Öncelikle kek veya bisküvileri veya her ikisini rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Daha sonra kremayı bir yerde kaynayıncaya kadar ısıtıyoruz. Çikolataları kremanın içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Karışımı keklerin üstüne ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Üstünü kapatıp dolapta en az 4 saat bekletiyoruz ( Ben 1 gece dolapta bekletiyorum ).  Donduktan sonra kaşıkla aldığımız parçaları yuvarlayıp istediğimiz şeye buluyoruz. İşte bu kadar :))))
Afiyet olsun :)


Normalde servis ederken küçük truff kağıtlarına koyuyorum ama bunlar eşimle benim için olduğundan servis ederken kürdanlara batırdım. Daha önce süslediğim kalpli kürdanlara tabi :))))
Bu arada yaptığınız truffları kendi yaptığınız kutulara koyup misafirliğe gittiğiniz yerlere hediye olarak götürebilirsiniz. Çok sükseniz olur benden söylemesi :D



Kendinize iyi bakın,
yeni gelin :)

12 yorum:

  1. hafta sonu dr oetkerin truff ını alıp yapmaya üşendim. dolaba sok çıkar çikolatay bula, sonra tekrar soğut, güya kolay tarifti. ama hiç pratik değil, resmen bi gün tatlı derdine düşmek lazım. ama senin tarif hoşuma gitti. baya bi pratik görünüyor. görüntüsü de süper. haftasonu deneyim bende...
    siteni takip ediyorum çok güzel işler çıkarıyorsun hep... kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  2. güzel görünüyor. :)

    Ellerine sağlık.

    Tembellik olmasa bende yapsamda yesek. :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim canım :) Ya bende geçen markette gördüm merak ettim alıyordum hatta sonra eşim dedi sen bunu yapıyorsun zaten ne hazırını alıyorsun diye tabi arada güzel şeylerde söyleyince bende vazgeçtim hemen almaktan... sonra okudum arkasını baktım dediğin gibi çok uzun geldi tamamen almaktan vazgeçtim :) Ama bak aklında olsun şekerim ben pratik olsun diye şöyle yapıyorum cuma günü akşamdan 10 dakkikada yapıp kaldırıyorum dolaba ertesi günde bir çırpıda yapıp eşime hava atıyorum :D

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim hobi vakti :) Çok pratik ya üşendiğine değmez zaten o çikolata kokusu seni kendine getirir merak etme canım :)

    YanıtlaSil
  5. bende yapıcam bende bende:)
    mimin var bende cevaplamak istersen tabi:)
    doğru diyorsun yapıp götürmek iyi fikirde bizim evde yapılırsa eşim sağolsun mutfaktan daire kapısı arasında bitiriverir :)

    YanıtlaSil
  6. Hadi yap da paylaş sezobigocum :) Dün gördüm canım mimimi bugün çekip resmi paylaşıcam bir ara aklımda yani tabi bu arada teşekkür ederim :)))

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim örgü çantam, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. evet çok mantıklı, bizimki evde olunca abur cubur derdine düşüyo bari ev yapımı sağlıklı şeyler tüketsin dimi:)

    YanıtlaSil
  10. Kesinlikle haklısın şekerim hem evde yapılan daha bereketli oluyor :)

    YanıtlaSil
  11. bereketli olması da önemli tabi, bizim adam yemek yemiyo abur cuburu dünya kadar yiyo, koli ile çikolata alıyoruz ya resmen.

    YanıtlaSil
  12. :) bizim evde de ben abur cubur delisiyim ama bana da eşim yemek yemezsem çikolata vermiyor:D Saklıyor sende dene önce yemek sonra çikolata...

    YanıtlaSil