8 Şubat 2011 Salı

Kakaolu puding tarifi

Selamlar hanımlar, nasılsınız? Yine düzenim bozuldu hergün post giremiyorum.... Aslında paylaşacak çok resim var lakin resimleri düzenleyecek biri yok :)  Dedim bari sık sık yaptığım puding tarifini yazayım ki canı çikolatalı bişey isteyen varsa hemen yapsın :)) Tarifi nereden aldım hatırlamıyorum ama pastacıdan almış olmam muhtemel. Eğer başka bir yerden aldıysam ve eğer tarifin sahibi bir gün bu tarife ulaşırsa şimdiden isim veremediğim için özür dilerim, aynı zamanda tarif içinde teşekkür ederim. Ne yazık ki çok önceleri yazıp not ettiğim tariflerin kaynağını yazamıyorum ( ama o zamanlar blogum yoktu buna da gerek duymuyodum    açıkçası ) , fakat şimdi not ettiğim tariflere her zaman nereden aldığımı yazıyorum ki yarın birgün burada payllaşırsam ismini yazabileyim.Bu kadar lafı uzattıktan sonra gelelim tarife.....

Malzemeler :     3 yemek kaşığı un
                          3 yemek kaşığı kakao
                          3 yemek kaşığı şeker
                          3 su bardağı süt
                          İstenilen miktarda çikolata  ( ben o an ne kadar eklemek istersem o kadar koyuyorum yani çikolata krizinizin ne kadar tuttuğuna bağlı :) )

Yapılışı:             Öncelikle çikolata hariç bütün kuru malzemeleri karıştırın üzerine sütü döküp topak olmaması için iyice karıştırın daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra çikolatayı ekleyin. Çikolata eridikten sonra ocağın altını kapatıp 5 dakika karıştırın Kaplara paylaştırın. Afiyet olsun:)

NOT 1: Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
NOT 2: Bu malzemelerden 5 kase puding çıkıyor.



Kendinize iyi bakın,
yeni gelin :)


2 yorum:

  1. benim bloğumda da var buna benzer bir tarif.Uzun zamandır hazır almıyorum bende pudingi
    ellerine sağlık afiyet olsun.birde bunu deneyim bakayım hatta hemen denyim zira görüntü canım ın çekmesine sebeb oldu:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :D Hadi dene bakalım beğenicek misin? Ama çikolata ya kimin canı çekmez ki değil mi:)

    YanıtlaSil