17 Şubat 2011 Perşembe

Bebekler için tütü yapımı...

Selamlar hanımlar,
Herkes umarım iyidir. Kaç zamandır aklımda olan tütüyü sonunda benim küçücük güzel yeğenime yapabildim. Şu an kendisi 4 aylık ama ben ne yazık ki güzelliğimi göremedim bir türlü :( Babasının işi dolayısıyla şu an Kıbrıstalar. İnşallah ablam ( daha doğrusu kuzenim ama kardeş gibi büyüdüğümüz için kardeş gibiyizdir biz ) yaza gelicek de ailecek hasret gidericez :)) Gelelim tütü hikayesine.... İnternette dolaşırken bu fikri çok beğenmiştim ben de hazır evdeyken dedim yeğenime ciciler yapayım.
Yapmak isterseniz diye yapılışınıda anlatmaya çalışacağım, çünkü ne yazık ki yaparken fotoğraflayamadım. Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler eğer tütüyü bir yere sabitlemek istiyorsanız bir badi, 2 metre tül ve biraz kurdele vs. Yapılışı çok basit dikiş yok zaten. Öncelikle tülü istediğiniz boyutta cetvel kalınlığında kesiyorsunuz. Daha sonra bu kestiğniz parçaları bir kurdele veya lastiğe bağlıyorsunuz tabi bebişin beline göre...  Sonrada ütü bandıyla tütüyü badiye sabitliyorsunuz. ( Ütü bandı hani pantolanlara dikişsiz paça yapılıyor ya orada kullanıyor ütünün sıcaklığı ile iki kumaş birbirine yapışıyor, burada dikkat edilmesi gereken ütüyü buharlı olarak bastırmamanız. ) İşte bu kadar.... Buna ek olarak eğer badinin popo kısmına fırfır yapıp yine ütü bandıyla sabitleyebilirsiniz.
Umarım anlatabilmişimdir. Gelelim resimlere, bakalım beğenicek misiniz?

 Tütünün boyutundan tam emin değilim belki uzun olmuştur ama dikiş olmadığı için kesilerek istenilen boya getirilebilir...
Ben en çok bu fırfırların görüntüsünü beğendim :)

Kalan tüllerlede bir bant yaptım....
Kendinize iyi bakın,
 yeni gelin :) 

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok tatlı olmuş pembiş pembiş:)güle güle giysin prenses....

    YanıtlaSil
  2. Kuşum benim Ayşe Deniz'e gönderdiğin tütü bu değil mi? çok güzel olmuş, bizim ponçiğe de çok yakışacak. Seni seviyoruz kuzincim:=))))
    Sevgiler....
    Nur

    YanıtlaSil
  3. evet ablacım inşallah olur ama.... Özledim kız bu arada bu hafta sonu değil önümüzdeki hafta sonu gelicem inşallah görüşelim :))

    YanıtlaSil
  4. Tasarımlarınızı hepsi birbirinden güzel tebrikler,size ilham vereceğini düşündüğümüz yüzlerce fiyonk modeli için sitemize bekleriz :fiyonksepeti.com

    YanıtlaSil