4 Ekim 2010 Pazartesi

ilk yemek tarifim ve karşınızda BEĞENDİLİ TAVUK.......

Tekrar merhabalar,

Beğendili tavuk inanılmaz lezzetli, misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz güzel bir tarif. Malum yeni evlenenlere misafir çok gelir "gelin kızımız nasıl misafir ağırlıyormuş bir görelim değil mi ama:)" Ben bu tarifi iki kere yaptım misafir yemeklerinde hepsindede çok beğenildi. Eşim sağ olsun zaten her yemeğimi beğenir:) bu nedenlede beğendili tavuk bizim sürekli yediğimiz bir yemek haline geldi. Bu tarifim diğerlerinden farklı olarak 4-6 kişiliktir bilginize.....

Malzemeler  

2 but ve 1 tavuk göğsü ( kuş başı doğranmış olacak, but olmasının sebebide butun göğüsten daha lezzetli olması)
1 tane soğan ( ince ince yemeklik doğranmış )
2 adet yeşil biber ( yemeklik doğranmış )
3 diş sarımsak
Kekik, karabiber, tuz
Bol dere otu ve 2-3 sap yeşil soğan
Sıvı yağ

Beğendi için malzemeler


4 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan ( tembel işi :), isteyenler 2-3 patlıcanı kendileri közleyip onu kullanabilirler)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt

Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri.


Yapılışı: Önce çok az sıvı yağda tavukları çevirelim. Daha sonra üzerine yemeklik doğramış soğanları ( ben rondodan geçirip kullanıyorum) ekleyip birkaç dakika kavuralım. Üzerine biber ve sarımsakları da ekleyip tavuk suyunu salana kadar kavurmaya devam edelim. Tavuk suyunu saldıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve diğer baharatlardan ( kekik ve karabiber ) istenilen kadar koyup iyice karıştıralım. Pişmeye yakın dere otu ve yeşil soğanı ekleyip bir iki dakika daha karıştırıp borcama alalım.

Daha sonra sos için ayrı bir tencerede biraz sıvıyağ tereyağı ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü topaklanmaması için yavaş yavaş ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Bu kıvama geldiğinde eğer topaklnma olduysa panik yapmayın hemen el mikseriyle karıştırın. Muhallebi kıvamına gelen sosumuzun içine közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz. Bu arada içine hafifçe tuz ekleyebiliriz. Tuzuda ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sosumuzu ocaktan alıp borcama aldığım tavukların üzerine güzelce döküyoruz. Son olarak da üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip 180 - 200 derece fırında kaşarların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Beğendili tavuğu yanında bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.....

Not: Eğer tarifi yapar ve yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder